Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

OΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 188η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ, 5-6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 188η Επέτειο της ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ, όπως είχαν προγραμματισθεί για το διήμερο 5 και 6 Απριλίου, στην Αθήνα.

Η συμμετοχή των συμπολιτών μας της Αττικής υπήρξε συγκινητική και τις δύο ημέρες των εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, μετά τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» Αντιστρατήγου ε.α. Αντύπα Γεωργίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτη Γεωργίου, επακολούθησε η επετειακή ομιλία του Δρος Κοινωνιολογίας της Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Ιστορικού και Νομικού Συμβούλου του «Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821» Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και Μουσικολόγου, κ. Σταθακόπουλου Δημητρίου με θέμα: "ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΦΙΛΙΚΟΙ" (200 Χρόνια από την Ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας – 188 χρόνια από την Έξοδο. Η σηματοδότηση και νοηματοδότησή στο σήμερα.)

Η ομιλία του παραπάνω ομιλητή, ενθουσίασε τους παριστάμενους συντοπίτες μας, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους με συνεχή χειροκροτήματα. Στο τέλος της ομιλίας του πραγματοποιήθηκε και επίδειξη μουσικών οργάνων της εποχής, με τον ίδιο εκτελεστή.

Στη συνέχεια ακούστηκαν Μεσολογγίτικα παραδοσιακά τραγούδια, από τον συμπολίτη μας ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟ και έκλεισε η βραδιά με επετειακά τραγούδια, από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μπέρη Σταύρου και συνοδεία πιάνου από την πιανίστρια κ. Τζελέπη Μαριλίνα.

Στις ως άνω εκδηλώσεις του Σαββάτου 5 Απριλίου 2014 παρέστησαν: Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Γρίβας Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κασσαβέτης Γεώργιος και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καραπάνος Νικόλαος, οι οποίοι συζήτησαν με τους συμπολίτες μας της Αττικής σε καλό κλίμα.ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
Αρχικά τελέστηκε στις 11.30 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση, για τους πεσόντες στην Έξοδο στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη διπλωματούχο Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευάννα Γυφτογιάννη η οποία απέσπασε ευμενή σχόλια.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική Μουσική του «Ιωσήφ Ρωγών», τμήμα πανηγυριστών με τις τοπικές ενδυμασίες και πλήθος συμπολιτών μας. Η πομπή διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι την πλατεία Συντάγματος, υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των παρισταμένων Ελλήνων και ξένων.

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», από τον Πρόεδρο του «Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής», Αντιστράτηγο ε.α. Αντύπα Γεώργιο, εκ μέρους του Δημάρχου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, κ. Κασσαβέτη Γεώργιο και άλλους εκπροσώπους συλλόγων του νομού. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων, πραγματοποιήθηκε παρέλαση για πρώτη φορά επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, από τα παραπάνω συμμετέχοντα τμήματα και πλήθους συμπολιτών μας, προς τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Πλατεία Ρηγίλλης, με την αμέριστη συνδρομή της Τροχαίας Αθηνών, όπου και άπαντες εγευμάτισαν. Τις προηγηθείσες εκδηλώσεις της Κυριακής τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Υγείας κου. Αδώνιδος Γεωργιάδη, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Κωττάκης Μανώλης.

Στις παραπάνω διήμερες επιτυχημένες εκδηλώσεις, η συμμετοχή των συμπολιτών μας υπήρξε πρωτοφανής, σε σχέση με άλλες χρονιές και η άψογη παρέλαση των τοπικών τμημάτων, προκάλεσε τον ενθουσιασμό όλων των παρευρισκομένων και προέβαλε σε υπέρτατο βαθμό την ιδιαίτερη πατρίδα μας, το ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Αντύπας Γεώργιος
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου