Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Η Έκθεση «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ», στην Αθήνα, 21/11/2015

"ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ" ...ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η έκθεση «ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ» παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας.
Εγκαίνια το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα

Η «Διέξοδος» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50 και Ασκληπιού) την έκθεση φωτογραφίας "Το Μεσολόγγι που έφυγε" με παράλληλη παρουσίαση του ομώνυμου λευκώματος.

Πρόκειται για ένα πολυτελές λεύκωμα και μια έκθεση με 110 θέματα που τα αγκαλιάζουν 165 ασπρόμαυρες φωτογραφίες της εκατονταετίας 1870 - 1970.

Ένα λεύκωμα και μια έκθεση που γίνεται καράβι για ένα ταξίδι πίσω στο χώρο και το χρόνο με επιβάτες όσους είναι ή αισθάνονται Μεσολογγίτες.

Ένα ταξίδι που προκαλεί στους παλαιούς ανάκληση - ανάσυρση της μνήμης και στους νέους μια φαντασιακή - ονειρική "βουτιά" σε όμορφα χρόνια που έφυγαν και που ποτέ δεν γνώρισαν.

Μέσα από την έκθεση «Το Μεσολόγγι που έφυγε» και το ομώνυμο λεύκωμα η Ιερή Πόλη του Χθες συστήνεται στην Ιερή Πόλη του Σήμερα.

Την παρουσίαση του λευκώματος, που θα γίνει στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης", θα κάνουν η κυρίες Ασπασία Χρυσογέλου, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και Φήμια Πετροπούλου - Χαρώνη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και οι κύριοι Γιώργος Γεωργόπουλος, πολιτικός μηχανικός και Σπύρος Βλαχόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η καθηγήτρια Λένα Χολέβα.

Το παληό Μεσολόγγι μπορεί να έφυγε, αλλά οι πραγματικοί Μεσολογγίτες, που νοιώθουν και Μεσολογγίτες κι έχουν ακόμα στον νού και την καρδιά ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος και τις εικόνες των παιδικών και νεανικών τους χρόνων, είμαστε βέβαιοι, ότι θα δουν αυτές να αποτυπώνονται στις παληές ασπρόμαυρες φωτογραφίες και στο καταπληκτικό, μοναδικό λεύκωμα, που τις συνοδεύει. Είναι ένα ταξίδι στο μακρινό  παρελθόν, ένα ταξίδι στο Μεσολόγγι που έζησαν, ένα ταξίδι στο « ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ »!

Με την ευκαιρία δε αυτή, εμείς σαν «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ» θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια, στον εμπνευστή της «ΔΙΕΞΟΔΟΥ» και δημιουργό αυτής της έκθεσης, κ. Νίκο Κορδόση, για την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια, καθώς και σε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίησή της. 

Γι’ αυτό ο Σύλλογός μας, παρακαλεί όλους τους συμπολίτες μας, Μεσολογγίτες της Αθήνας, όπως τιμήσουν με την παρουσία τους και την μαζική προσέλευσή τους, την παραπάνω αξιόλογη εκδήλωση.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά στην αίθουσα "Κωνσταντίνος Καβάφης" (1ος όροφος) με ελεύθερη είσοδο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου