Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Οι Μεσολογγίτες Αττικής γιόρτασαν τον Προστάτη του Συλλόγου τους, Άγιο Συμεών

Με επιτυχία γιορτάσθηκε από τον «Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής» ο Προστάτης του Συλλόγου, Άγιος Συμεών (ο χειμωνιάτικος Άη-Συμιός, που συνηθίζουμε να λέμε) την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στον Ι.Ν. της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας (στην Αιόλου), όπως είχε προγραμματισθεί.

Αρχικά τελέσθηκε ο Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου στο τέλος της λειτουργίας μοιράστηκαν στον κόσμο άρτοι, καθώς και κομμάτια παραδοσιακής «ρεβανής», που είχε φροντίσει να προμηθευτεί ο Σύλλογος. Επίσης προσφέρθηκε παραδοσιακή «ρεβανή» από Μεσολογγίτισσες κυρίες, που τιμούν το έθιμο κάθε χρόνο και τις οποίες ευχαριστούμε θερμά, για την ευγενική προσφορά τους. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν εντυπωσιακή, μεγαλύτερη από πέρυσι. Στον Εσπερινό, μας τίμησε με την παρουσία του ο τέως Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Μεσολογγίου (ΟΣΥΕΜ) κ. Γιάννης Μπούρος καθώς και πρόεδροι Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του τόπου μας.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με τους συμπολίτες μας, μετέβη στην ταβέρνα «ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ» στο Μοναστηράκι, για την καθιερωμένη πλέον συνεστίαση των μελών και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου, όπως κάνουμε κάθε χρόνο.
Αρχίζοντας, προσεκλήθη ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Γεώργιος Αντύπας (Αντιστράτηγος ε.α.) να κόψη την πίττα του Δ.Σ. Τα τρία πρώτα κομμάτια της πίττας, κατά σειρά, κόπηκαν για την Εκκλησία, την Βουλή των Ελλήνων και τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου και τα υπόλοιπα για τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Στην συνέχεια δε, μοιράστηκαν κομμάτια σε όλους τους συμπολίτες μας. Η δε αίθουσα γέμισε σχεδόν από τον κόσμο, ο οποίος ήταν περισσότερος από άλλες φορές, το μενού ήταν πλούσιο, το κρασί άφθονο και το κέφι των συμπολιτών μας «άναψε», από την ζωντανή μουσική που είχε η ταβέρνα, καθώς και από CD που είχαμε με Αη-Συμιώτικα και παραδοσιακά Μεσολογγίτικα τραγούδια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να σηκωθούν πολλοί για να χορέψουν, δημιουργώντας το αδιαχώρητο και το γλέντι να κορυφωθεί, μέχρι αργά το βράδυ. Φεύγοντας δε όλοι, αφού έμειναν ευχαριστημένοι από την βραδιά που πέρασαν, μας ευχαρίστησαν, ανταλλάσσοντας πολλές ευχές μεταξύ μας.


Εμείς δε σαν Σύλλογος, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους όσοι παρευρέθηκαν εκεί, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να έρθουν: «Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, να ξανανταμώσουμε». 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου