Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, τελέσθηκε από τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το προγραμματισμένο και καθιερωμένο πλέον μνημόσυνο, για τον Μεγάλο Μεσολογγίτη Πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη, στον τάφο του στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, στο οποίο παρέστησαν: 
  • Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Βαρεμένος.
  • Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Νικόλαος Καραπάνος.
  • Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, κ. Μαρία Χριστάκη.
  • Εκ μέρους του Συνδέσμου Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ», η Πρόεδρος κ. Μάγδα Βελτσίστα.
  • Ο συμπατριώτης μας και πρώην πολιτευτής του Ν. Αιτωλ/νίας κ. Σπήλιος Λιβανός.
  • Ο πρώην πολιτευτής του Ν. Αιτωλ/νίας, κ. Αριστείδης Μιμμής.
  • Η Πρόεδρος του «Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος», κ. Λαμπρινή Κουφάκη.
  • Ο διαχειριστής της οικογένειας Τρικούπη κ. Γαβριήλ Κοκολίνης, μέλη του Συλλόγου μας, καθώς επίσης πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων. 

 

Επίσης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, τον οποίο και ευχαριστούμε, εστάλη και το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής, κατόπιν αιτήματός μας, το οποίο μαγνητοσκόπησε στιγμιότυπα από την όλη εκδήλωση. 



Η Επιμνημόσυνη Δέηση, εψάλη στον τάφο του Χαρίλαου Τρικούπη, μετά το πέρας της οποίας κατατέθηκαν στεφάνια, ενώ στην συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Γεώργιος Αντύπας, εκφώνησε χαρακτηριστικό Αφιέρωμα, στην Ιερή Μνήμη των 120 χρόνων από τον θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη στις 30 Μαρτίου 1896



Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η τελετή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο που εψάλη από όλους τους παρισταμένους. Κατόπιν, όλοι κατευθύνθηκαν στον τάφο του νεότερου πολιτικού της οικογένειας, Κων/νου Τρικούπη, όπου τελέσθηκε και εκεί Επιμνημόσυνη Δέηση, μετά το πέρας της οποίας προσφέρθηκαν καφέδες, από τον Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαο Καραπάνο, σε παρακείμενη καφετέρια.

Εμείς ευχαριστούμε θερμά, όλους τους παρισταμένους, που τίμησαν με την παρουσία τους, την ιερή μνήμη του Μεγάλου Μεσολογγίτη πολιτικού και Πρωθυπουργού, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι και την χώρα του γενικότερα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου