Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 196η ΕΠΕΤΕΙΟ

ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου για την 196η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου. 

Το Σάββατο 9 Απριλίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) έγινε η παρουσίαση των όπλων του ήρωα οπλαρχηγού Μάρκου Μπότσαρη, τα οποία θα φιλοξενηθούν στις Εορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι. Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ακαδημίας της Ελευθερίας, κ. Κώστα Καρκανιά και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Μεσολογγίτη φιλολόγου Παναγιώτη Μανιώτη και απαγγελία κειμένων για τον Μάρκο Μπότσαρη, από τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό Μάνο Καρατζογιάννη.   

Κατόπιν ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα με παραδοσιακά τραγούδια για τον Μάρκο Μπότσαρη, από τους Νάσο Στεργίου και Ανδρέα Σακελλάρη. Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η κ. Έλενα Κανδηλιώτη, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος. Απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους συντελεστές της εκδήλωσης, από την Αντιπρόεδρο της «Διεθνούς Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων», κ. Ελένη Κανδηλιώτη – Χολέβα.

 Την Κυριακή 10 Απριλίου έγινε η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, με την Επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη  στον Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης, για τους πεσόντες στην Έξοδο και τις Πολιορκίες. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γνωστός συμπολίτης μας, κ. Στάθης Τσεκούρας, στον οποίο απονεμήθηκε και αναμνηστική πλακέτα από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, κ. Κωνσταντίνο Γυφτογιάννη

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου και με την συνοδεία τμήματος του Συλλόγου Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», η οποία κατευθύνθηκε προς το Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από Συλλόγους της Αθήνας, του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας. Στεφάνια κατέθεσαν επίσης, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Κουτσογιαννόπουλος, εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, καθώς επίσης και ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Κώστας Λύρος. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η Τελετή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο.

                 Το Δ.Σ. του Συλλόγου




 

 






 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου