Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Εκδηλώσεις στην Αθήνα για την 186η επέτειο της Εξόδου

Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής "Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ", με την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δήμου Μεσολογγίου, διοργάνωσε για εφέτος τις διήμερες εκδηλώσεις του για την 186η επέτειο της εξόδου του Μεσολογγίου, το Σάββατο 31 Μαρτίου και Κυριακή 1η Απριλίου.

Το μεν Σάββατο, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στίς 19:00 η ώρα στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιελάμβανε προσφώνηση απο τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, χαιρετισμό απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Παναγιώτη Μπαγιώργα, ομιλία απο τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Παναγιώτη Πουλή, με θέμα: ''Η συμμετοχή της Μακεδονίας - Θράκης στην Έξοδο του Μεσολογγίου και η συμβολή τους στον αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821'', επετειακό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της χορωδίας της Εμπορικής Τράπεζας, υπο την διεύθυνση του κ. Σπύρου Μπερή και η εκδήλωση έληξε με την απονομή αναμνηστικών.


o Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Μπαγιώργας

ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Παναγιώτης Πουλής

Την δε Κυριακή, στις 11:15 π.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Ειρήνης (οδός Αιόλου) τελέσθηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των πεσόντων στις πολιορκίες και την Έξοδο της φρουράς του Μεσολογγίου, εκφωνήθηκε πανηγυρικός απο τον Μεσολογγίτη Δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτριο Βασ. Δουλιώτη και κατόπιν σχηματίσθηκε πομπή, όπου με την συμμετοχή παρέας Αϊ-Συμιωτών με παραδοσιακές φορεσιές,απο το Μεσολόγγι και με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατατέθηκαν στεφάνια απο τον Δήμο Μεσολογγίου, την περιφέρεια Αιτωλ/νίας και διάφορους συλλόγους. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου Μεσολλογιτών Αττικής, παρέθεσε γεύμα στην παρέα των Αϊ-Συμιωτών, σε γνωστή ταβέρνα στο Μοναστηράκι. Πρέπει δε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας, για την μαζική συμμετοχή τους στις διήμερες αυτές εκδηλώσεις.
Απο την επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ν. της Αγίας Ειρήνης στην Αθήνα
Ομιλία από τον Δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτριο Βασ. Δουλιώτη

Άποψη της πομπής προς το μνημείο του Αγνώστου ΣτρατιώτηΚατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Παν. Μπαγιώργα
Αναμνηστική φωτό μελών του Συλλόγου με Αρματωμένους της εκδήλωσης
Περιμένουμε τις απόψεις σας και τα σχόλιά σας. Καλό Πάσχα σε όλους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου