Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓ. ΣΥΜΕΩΝ

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου εορτάσθηκε από τους Μεσολογγίτες της Αττικής, η μνήμη του «ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ» προστάτη του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής. Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας ήταν μεγάλη, ιδίως το Σάββατο, παρά τις δυσκολίες στην μετακίνησή τους, λόγω των γνωστών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά το Σάββατο το απόγευμα, τελέσθηκε Εσπερινός με αρτοκλασία, στον Ι.Ν. Παναγίας της Χρυσοσπηλιώτισσας (Αιόλου) και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Συλλόγου, στο κέντρο «ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ» στο Μοναστηράκι.


Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, τα εδέσματα ήταν πλούσια και η μουσική συνοδεία, με Αη-Συμιώτικα παραδοσιακά τραγούδια, που επιμελήθηκε σε CD ο συμπατριώτης μας Μάκης Χριστοδουλάτος (τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά) συνέβαλε στην δημιουργία του κεφιού, των φιλικών συζητήσεων γύρω από την ιδιαίτερη πατρίδα μας και της αναπόλησης των οικογενειακών δεσμών και σχέσεων, των παλαιών Μεσολογγίτικων οικογενειών. Συγκινητική δε, ήταν η παρουσία και εγγραφή νέων μελών.

Στον Εσπερινό δε του Σαββάτου, εκτός των Μεσολογγιτών που παρευρέθηκαν, παρέστησαν: ο Ναυπάκτιος Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, στο Υπουργείο Υγείας, οικονομολόγος κ. Γιάννης Αποστολόπουλος με την σύζυγό του και ο ειδικός σύμβουλος επί των φαρμάκων, του Υπουργού Υγείας, Αντιστράτηγος ε.α. φαρμακοποιός και πρώην Διοικητής του Γ.Κ.Ν. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, κ. Χρ. Αυγερινός.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, τελέσθηκε στον ίδιο Ναό Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι παρευρέθηκαν, τους εύχεται δε «και του χρόνου», με υγεία ατομική και οικογενειακή. Επίσης, ευχαριστεί ιδιαιτέρως, τις ευγενικές Μεσολογγίτισσες κυρίες, που είχαν την ευγενή καλωσύνη, να παρασκευάσουν και να διαθέσουν την πατροπαράδοτη Μεσολογγίτικη «ρεβανή» (όπως συνηθίσαμε να λέμε) και η οποία προσφέρθηκε σε όλους, μετά το πέρας του Εσπερινού.

Αυτές όλες οι εκδηλώσεις, με την μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των συμπατριωτών μας, συμβάλλουν στην σύσφιξη των σχέσεων των Μεσολογγιτών της Αθήνας, προάγουν το συντοπίτικο συναίσθημα και δίνουν ένα δυνατό παρόν στην αποδυναμωμένη τοπική μας κοινωνία, καθώς και στο χάος της Αττικής που ζούμε και όχι μόνο.

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

1 σχόλιο: