Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 190η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, έγιναν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του «Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής», το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, για την 190η Επέτειο της Ιστορικής Εξόδου των «Ελευθέρων Πολιορκημένων» του Μεσολογγίου.

1. ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η προσέλευση των Μεσολογγιτών Αττικής και όχι μόνο, ήταν μεγάλη στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών, με την διατεθείσα αίθουσα κατάμεστη. Το δε πρόγραμμα εκτελέσθηκε, όπως παρακάτω:
α) Χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής Αντιστρατήγου ε.α., κ. Γεωργίου Αντύπα.
β) Χαιρετισμός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Αγαθάγγελου Κότσαλου.
γ) Κεντρική ομιλία από τον συμπατριώτη μας, μέλος του Συλλόγου και Αντιπρόεδρο της «Αδελφότητας Απογόνων των Ελευθέρων Πολιορκημένων», κ. Κων/νο Καρκανιά.
δ) Παρουσίαση από την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του έργου «Θαυμάζω ταις γυναίκες μας και στ’όνομά τους μνέω», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και Διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπύρου Χολέβα, το οποίο απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις.
ε) Ακολούθησε τιμητική βράβευση με αναμνηστική πλακέτα, του ομιλητή κ. Κων/νου Καρκανιά, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής Αντιστράτηγο ε.α., κ. Γεώργιο Αντύπα.
στ) Επίσης, βραβεύτηκε με αναμνηστική πλακέτα και η Χορωδία, την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής της και μαέστρος κ. Σπύρος Χολέβας, από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου, κ. Κων/νο Γυφτογιάννη.
Παρέστησαν :
α) Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,
β) Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας,
γ) Οι πρώην πολιτευτές κ.κ. Σπήλιος Λιβανός και Αριστοτέλης Μιμμής,
δ) Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/νος Γιαννόπουλος,
ε) Ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρίας, καθηγητής κ. Παναγιώτης Κοντός,
στ) Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος, κ. Λαμπρινή Κουφάκη,
ζ) Ο Αντιπρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας, καθώς Πρόεδροι και μέλη άλλων Συλλόγων.2. ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
α) Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες κατά τις Πολιορκίες και την Έξοδο του Μεσολογγίου, στον Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης (Αιόλου).
β) Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας, από την Ιστορικό – Αρχαιολόγο Πτυχιούχο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σοφία Κων/νου Αθανασοπούλου.
γ) Τιμητική βράβευση της ομιλήτριας με αναμνηστική πλακέτα, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής, Αντιστράτηγο ε.α., κ. Γεώργιο Αντύπα.Στην συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή, με επικεφαλής την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, ακολουθούσε τμήμα «Αη-Συμιωτών» και μελών του Συλλόγου με τοπικές φορεσιές και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν δια μέσου της οδού Ερμού, κατά μήκος της οποίας έγιναν όλοι δεκτοί με χειροκροτήματα, προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, όπως παρακάτω:
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Η Περιφέρεια Αττικής, Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία, Η Ομοσπονδία Συλλόγων Επαρχίας Μεσολογγίου, Ο Σύνδεσμος Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο Λιακατάς», Ο Σύλλογος Απανταχού Κατοχιανών – «Οινιάδες», Η Αερολέσχη Ελευσίνας «Ο Φοίνιξ», Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνος Στερεάς Ελλάδος, Ο Σύλλογος Πανηγυριστών «Ο Άη-Συμιός», Ο Σύλλογος Ντοβαίων «1821» και Ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών».Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρέστησαν:
α) Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Αγαθάγγελος Κότσαλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης.
β) Ο Δήμαρχος Βύρωνα,
γ) Εκ μέρους της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος, κ. Αικατερίνη Παληού,
δ) Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων:
Ο Ταξίαρχος (Ι) Κολοβός Γεώργιος, εκπροσωπώντας τον κ. Α/ΓΕΕΘΑ,
Ο Ταξίαρχος Δελατόλας Νικόλαος, εκπροσωπώντας τον κ. Α/ΓΕΣ,
Ο Σμήναρχος Καραβίκης Κων/νος, εκπροσωπώντας τον Α/ΓΕΑ
και εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ.
ε) Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και πλήθος κόσμου, όπου όλοι μαζί στο τέλος μαζί με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Τέλος εμείς σαν Σύλλογος, ευχόμαστε σε όλους «Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, να ξανανταμώσουμε».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος, Αντύπας Γεώργιος (Αντιστράτηγος ε.α.)

Η Γενική Γραμματέας, Παπαγεωργάκη Ρένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου