Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ


Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11.30΄τελέσθηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το προγραμματισμένο και καθιερωμένο πλέον Μνημόσυνο για το μεγάλο Μεσολογγίτη πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη, στον οικογενειακό τάφο του.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, όπου η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν μεγαλύτερη από άλλες φορές, παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια:
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Κακλαμάνης.
Εκ μέρους του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Καρβέλης.

Εκ μέρους της ΠΑΝ.ΣΥ και της Ο.ΣΥ.Ε.Μ η κ. Κούλα Μπερερή. 
Εκ μέρους της Αερολέσχης «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ» η κ. Ιωάννα Λαχανά, Δικηγόρος, ιδρυτικό μέλος και Νομική Σύμβουλος της Αερολέσχης.

Για το «Σύλλογο Ιστορικών Μελετών Ιερού Αγώνα Στερεάς Ελλάδας» η Πρόεδρος κ. Λαμπρινή Κουφάκη.  

Για τον Σύνδεσμο Αιτωλικιωτών Αττικής «Ο ΛΙΑΚΑΤΑΣ» η Πρόεδρος κ. Μάγδα Βελτσίστα.

Για τον Σύλλογο Μεσολογγιτών Αττικής «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ» ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Αντύπας (Αντιστράτηγος ε.α.). Επίσης, παρέστη εκ μέρους της Αδελφότητας των Απογόνων «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» η κ. Ελένη Χολέβα μέλος του Δ.Σ.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρώην πολιτευτής του Ν. Αιτωλ/νίας κ. Αριστοτέλης Μιμμής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων κ. Πάνος Σόμπολος και ο πρώην διαχειριστής της οικογένειας Τρικούπη κ. Γαβριήλ Κοκολίνης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής κ. Γεώργιος
Αντύπας εκφώνησε σύντομο αφιέρωμα στη μνήμη των 123 χρόνων από το θάνατο του Χαρίλαου Τρικούπη, στις 30 Μαρτίου του 1896.

Η τελετή τελείωσε με τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν καφέδες σε παρακείμενη καφετέρια από τον Αντιδήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου, κ. Σπύρο Καρβέλη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παριστάμενους, που τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Μεσολογγίτη πολιτικού και Πρωθυπουργού, ο οποίος υπηρέτησε με συνέπεια την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μεσολόγγι και τη χώρα του γενικότερα.   


Το Δ.Σ. του Συλλόγου


 
              
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου